Niet kiezen is altijd verliezen

Erik klinkt vermoeid als hij uitlegt waar hij met zijn zaak tegen aanloopt.

Het gespecialiseerd cateringbedrijf dat door Eriks grootvader werd opgericht, is een aantal jaren sterk gegroeid. Dit was met name te danken aan één grote klant, een autoassemblagebedrijf in de buurt. Het bedrijf had na enkele jaren besloten het bedrijfsrestaurant en de cateringopdrachten exclusief uit te besteden aan het cateringbedrijf van Erik. Maar van de ene maand op de andere stopte de samenwerking.
Op zich was dit nu geen ramp. De marge was bij die klant toch heel klein. En de administratie omtrent de bestellingen was een ramp. Maar een beetje groei was toch wel welkom.

Maar wat is nu eigenlijk het probleem?

Tijdens de sparringbijeenkomst die Erik regelmatig volgde, vroegen de collega's natuurlijk wat dan het probleem was. Dit bleek groter dan wat hij in de voorgaande bijeenkomsten aangaf. Er was inmiddels geen personeel meer in dienst, zijn zus was uit de zaak gestapt en hijzelf werkte halftijds in loondienst om rond te komen.

Hier schrokken de collega's natuurlijk van. Tijdens de vorige sparringbijeenkomsten hadden ze natuurlijk wel één en ander opgestoken van wat er gaande was. Maar dat het water hem zo aan de lippen stond was nieuw.

Vele vragen volgden. 'Wat maakte het bedrijf uniek?' 'Waar zitten de klanten van vroeger?' 'Waarom is er geen webshop?'

Gaandeweg de sparringbijeenkomst werd duidelijk dat het vakmanschap dat altijd de ruggengraat van het bedrijf was geweest gaande weg werd vervangen door snel leveren van halfafgewerkte producten tegen een scherpe prijs. Dus niet alleen de grote klant was weg, maar ook de passie voor het vak. En dat terwijl de ogen van Erik gingen blinken als hij over de mooie projecten van het begin sprak. Zoals de trouwfeesten die hij verzorgde en zijn exclusieve BBQ-formule die hij nog met zijn vader had uitgewerkt. Ook bleek Erik vol met innovatieve ideeën te zitten zoals een aangepaste verpakking voor tapas en hapjes.

Kiezen doe je niet alleen.

Voor Erik werd het snel duidelijk. Hij moest kiezen: vol voor het familiebedrijf gaan of voor de zekerheid van inkomen voor zijn gezin.

Tijdens de sparringbijeenkomst waren de collega's unaniem. Het is geen schande om te kiezen voor je gezin. Velen in de groep zouden hetzelfde gedaan hebben. Niet kiezen is sowieso steeds verliezen. En eigenlijk gaf dit Erik juist de kracht om nog één keer te kiezen voor zijn bedrijf. En er volledig voor te gaan. Hij maakte zich alvast sterk op het sparringbijeenkomst om het thuis uitgebreid te bespreken. De twee kinderen waren al volgroeide tieners die ook hotelschool volgden en zijn vrouw deed deeltijds de boekhouding van de zaak. 

En nu?

Of Erik de zaak zal kunnen redden, moet de toekomst uitwijzen. Maar tijdens de sparringbijeenkomst van de maand erop vertelde hij trots dat hij samen met zijn vrouw en kinderen de beslissing had genomen om ervoor te gaan. Hij heeft zijn deeltijdse baan opgezegd en zit weer vol energie. De kinderen studeren pas volgend jaar af, maar zien het zitten om hun vader nu al bij te staan in drukke momenten. En de collega's? Die zijn er ook met raad én daad als het moet. 

Wil jij ook:

- leren van je eigen ervaringen en die van anderen?

- (werk)problemen op verschillende manieren bekijken en analyseren?

- bewust worden van je eigen aandeel in ontstane situaties?

- haalbare en praktische oplossingen vinden?

- energie vinden om (de juiste) keuzes te maken?

Registreer je, en we houden je op de hoogte van de eerstvolgende sparringbijeenkomst!

Graag meer lezen?
Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.