Ons verhaal

Wie is Ashley?

Geboren in 1982. (fantastisch wijnjaar!)
Britse mama, Vlaamse papa.
Opgegroeid in regio Mechelen, in de Brouwerijstraat. Niets is toeval.
10 jaar gelukkig getrouwd en trotse mama van Tristan (9) en Pippa (6).

Ik hou van lekker eten, koken, reizen, lezen, netwerken, op stap gaan of gewoon gezellig chillen met vrienden of vriendinnen.

#oplossingsgericht #doelgericht #praktisch #behulpzaam #gestructureerd #partinerincrime

“ Mijn glas is nooit half vol of half leeg. Het is vol of leeg en daarna ga ik een nieuw halen…”

 

Mijn pad...

1996, piepjong en vastberaden volg ik mijn 2-jaar oudere broer richting Hotelschool Ter Duinen te Koksijde, waar ik deel uitmaak van de allereerste lichting meisjes.

Vier jaar later maak ik mijn belofte aan mijn ouders waar en trek ik naar de overkant van de taalgrens om er Hotelmanagement te gaan studeren aan L’Institut Supérieur de Gestion Hôtelière te Namen. 
Ik ontdek in 7 jaar tijd via weekendwerk en schoolstages in binnen- en buitenland alles wat de horeca te bieden heeft : van de ‘plonge’ tot koken op niveau, van commis tot Maître, van kamermeisje tot Front Office, van klassement tot F&B en C&B Management. Met straffe namen op mijn CV zoals o.a. Folliez, Bristol, Relais de Margaux, Plaza, Sheraton en Hilton.

In 2002 richt ik samen met onze ouders een B&B op in het zuiden van Frankrijk. 

En Français
21, een taal rijker en nog steeds vastberaden trek ik als jong afgestudeerde naar de grootstad Parijs voor mijn allereerste vaste job bij InterContinental Hotels. 
Ondanks deze uitermate boeiende ervaring kan een nieuwe opportuniteit in het Château du Lac (Genval) mij een goed jaar later niet tegenhouden en keer ik terug naar België. 

Adventure Down Under
In 2005 kies ik voor een tijdelijke opdracht als Project Manager bij Sony Europe, waar ik onder de vleugels terecht kom van de beste manager ooit. Zij wordt mijn mentor en later ook mijn beste vriendin.
Aanlsuitend trek ik op avontuur met vriend én rugzak naar Nieuw-Zeeland en Australië voor een rondreis van 6 maanden. On-ver-ge-te-lijk.

Drankensector
Terug in België kan ik meteen aan de slag bij Coca-Cola Enterprises. 
Gedurende 4,5 jaar leer ik in verschillende functies de horeca vanuit een heel ander oogpunt kennen. 
Met die ervaring stap ik eind 2010 als Sales, Marketing & Communciation Manager mee in een nationaal marketing project specifiek voor drinkcenters, waar ik o.a. alle Belgische drankenhandelaars uitgebreid in kaart breng.

Kiezen
3 jaar later laat ik me verleiden door mijn steeds wederkerende interesse voor project management, deze keer in de beurssector bij Artexis-easyFairs. Nog steeds dankbaar voor deze leerrijke ervaring.

Amper een jaar later krijg ik alweer een kans voorgeschoteld om me ook te verdiepen in een laatste luik van de horeca- en drankenwereld. Mijn passie voor de horeca krijgt de bovenhand en ik zwicht.
Bij een 4de generatie drankenhandel krijg ik de kans om een nieuwe winkel mee op te starten, de drankenhandel te leren kennen van aan de andere kant en nauw samen te werken met leveranciers en partners.

De sprong
De gemakkelijkste weg kiezen is geen optie op mijn levenspad. 
In september 2016 besluit ik om de sprong te wagen als zelfstandig onderneemster.
Met mijn kennis en ervaring help ik horeca ondernemers in het nemen van de juiste beslissingen op weg naar hun horecadroom.
Ik heb nog geen seconde spijt gehad.

 

Waarom doe ik wat ik doe

“Talent does not define you, passion does.”

Als je het vak horeca leert kennen is het onvoorwaardelijk houden van of keihard wegrennen. 
Bij mij was het liefde op het eerste gezicht. 
Het heeft werkelijk alles waar ik blij van word. 

Het is nooit mijn ambitie geweest om kok of maître te worden, wel om mensen te helpen.
Om dat te kúnnen doen moet je hun wereld begrijpen en je kunnen inleven.
De afgelopen 22 jaar heb ik dan ook elke kans benut om me te verdiepen in de boeiende wereld van onze sector, zowel vóór als achter de schermen en aan elke kant van de tafel.
De ervaringen en inzichten die ik onderweg heb verworven kan ik vandaag aanwenden om horecaondernemers te begeleiden en te ondersteunen in hun vele uitdagingen.
Efficiënter aankopen, de kwaliteit van de dienstverlening verhogen, gestructureerder werken en bijgevolg ook de winstmarges verbeteren, zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.

Jarenlang heb ik té vaak de dromen van horecaondernemers uit elkaar zien spatten. 
Wanbeheer, gebrek aan de juiste kennis, maar ook vreemde en niet-onderbouwde keuzes lagen vaak aan de oorzaak. Daar stond ik dan, aan de zijlijn, machteloos toe te kijken. Ik was helaas ‘partijdig’ en dus niet neutraal, want ik had een welafgebakend takenpakket.

 

"There is no greater thing you can do with your life and your work than follow your passion in a way that serves the world and you…”

Er is niets mooier dan je passie en ervaringen te kunnen delen met anderen, op voorwaarde dat je er allebei beter van wordt. 
Iedereen heeft nood aan een betrouwbare bondgenoot, iemand die betrokken is doch oplossingsgericht kan denken en praktische tools kan aanreiken.
De druk wordt steeds groter en het wordt alsmaar moeilijker om de juiste balans te vinden tussen werk en privé, ook in de horeca. Hoe pak je dat aan en hoe kan het anders?
Stapsgewijs groeien doe je door de juiste beslissingen te nemen in de juiste volgorde.
Het zal je leiden naar jouw échte horecadroom. Laat ons samen de juiste weg uitstippelen.

Hospitality Gastvrijheid  -  De relatie tussen gast en gastheer/gastvrouw.
Organisation Organisatie  -  Wie doet wat, wanneer, hoe en waarom.
Reliability Betrouwbaarheid  -  In al zijn opzichten. Personeel, leveranciers én ook het continu verbeteren van handelingen en processen.
Efficiency Efficiëntie  -  Waar liggen de uitdagingen en hoe pak je ze aan.
Communication        Communicatie  -  Ook dit maakt of kraakt je zaak (intern+extern).
Authenticity Authenticiteit  -  Wat maakt jou en je zaak uniek, waar maak jij het verschil.

De cocktail van deze 6 ingrediënten bepaalt niet alleen het succes van je horeca onderneming, het verandert ook je levenskwaliteit als horecaondernemer.

Het is onze missie om samen met jou op zoek te gaan naar de juiste balans die het best werkt voor jou en je team.
 

+


Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.